Herfstmode: tips, leuke weetjes en meer! - Sky-Sense

Herfstmode: tips, leuke weetjes en meer!

Herfstmode: tips, leuke weetjes en meer!

De herfst is een seizoen vol warme tinten, knusse truien en stijlvolle laarzen. Het is een tijd waarin de modewereld tot leven komt met nieuwe collecties en trends. Als een webwinkel voor mode willen we je meenemen op een reis door de herfstmode, onderbouwd met studies, onderzoeken en leuke cijfers en weetjes.

1. De kleuren van de herfst

Het kleurenpalet van de herfst is een van de meest opvallende aspecten van dit seizoen. Studies hebben aangetoond dat bepaalde kleuren in de herfst populairder zijn dan andere. Rood, oranje, bruin en donkergroen domineren de herfstmode. Volgens een enquête uitgevoerd door Pantone, de toonaangevende kleurautoriteit, is bordeauxrood in de herfst van 2023 de meest trendy kleur.

2. Breigoed en comfortabele materialen

De herfst staat synoniem voor gezelligheid, en dat zien we terug in de mode. Breigoed is altijd een belangrijk onderdeel van de herfstcollecties. Uit onderzoek blijkt dat mensen zich vaak aangetrokken voelen tot warme en comfortabele materialen in de herfst. Het dragen van een zachte trui of een oversized vest kan helpen om zich gezellig en comfortabel te voelen.

3. Laarzen zijn de must-have schoenen

Studies hebben aangetoond dat laarzen de meest populaire schoenen zijn in de herfst. Van enkellaarsjes tot overknee-laarzen, er is een breed scala aan stijlen om uit te kiezen. Uit een consumentenonderzoek blijkt dat 65% van de mensen in de herfst minstens één paar laarzen koopt.

4. Duurzaamheid in de mode

Duurzaamheid is een groeiende trend in de modewereld, en dit geldt ook voor herfstmode. Studies tonen aan dat steeds meer mensen bewust kiezen voor duurzame kledingstukken. Onderzoek door McKinsey wijst uit dat 75% van de consumenten bereid is om meer te betalen voor duurzame mode. Als webwinkel hebben we ons ook toegelegd op het aanbieden van duurzame herfstmode-opties.

5. De invloed van social media

Social media hebben een enorme impact op de herfstmode. Studies hebben aangetoond dat Instagram en Pinterest belangrijke platforms zijn waarop mensen op zoek gaan naar inspiratie voor herfstoutfits. Influencers en beroemdheden spelen een cruciale rol bij het beïnvloeden van de herfstmodetrends.

6. De herfst als winkelseizoen

De herfst is traditioneel een druk winkelseizoen. Studies wijzen uit dat consumenten in de herfst vaak meer geld uitgeven aan mode dan in andere seizoenen. Dit is de tijd waarin mensen hun garderobe updaten en zich voorbereiden op de koude maanden. Het is ook het seizoen van Black Friday en Cyber Monday, waarbij shoppers op zoek gaan naar koopjes.

7. Leuke herfstweetjes

  • Wist je dat de trend van oversized jassen is geïnspireerd op de populaire Netflix-serie "Bridgerton"?
  • De meest gezochte zoektermen voor herfstmode zijn 'hoodies', 'leren jassen' en 'beanie hoeden'.
  • Herfstoutfits met dierenprints zijn op dit moment erg in trek, volgens Google Trends.

In de herfstmode draait het allemaal om het omarmen van warmte, comfort en stijl. Terwijl studies en onderzoeken ons inzicht geven in de trends en voorkeuren van consumenten, is het belangrijk om te onthouden dat jouw persoonlijke stijl en comfort altijd voorop moeten staan. Dus, geniet van dit herfstseizoen en ontdek de perfecte herfstoutfit die bij jou past!

Terug naar blog